Title Image

Vaantjestoernooi

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vaantjestoernooi

14 november

Meld je aan voor het Vaantjestoernooi op zondag 14 november 2021

Op zondag 14 november vindt het Vaantjestoernooi plaats bij Hikari. Dit is een toernooi die in onze eigen dojo plaatsvindt en bedoeld is voor alle beginnende jeugd judoka’s om zo kennis te maken met wedstrijdjudo.

Het Vaantjestoernooi

Het Vaantjes toernooi is een toernooi waarbij je medailles kunt verdienen door middel van het behalen van punten. Het is een toernooi waar je spelenderwijs bekend wordt gemaakt met het wedstrijdjudo. Als je voor de eerste keer meedoet aan het toernooi ben je waarschijnlijk zenuwachtig, en een beetje bang omdat je niet weet wat je te wachten staat.

Uitleg Vaantjestoernooi

Bij de indeling van de judoka’s wordt er rekening gehouden met de leeftijd, band, gewicht en ervaring (geef op het inschrijfformulier je juiste gewicht op, er is een weegschaal in de dojo).
Iedere judoka judoot 4 partijen. Een enkele keer gebeurt het dat je maar 2 of 3 tegenstanders in je poule hebt. Dan judo je dus soms 2 keer tegen dezelfde tegenstander zodat je toch aan 4 wedstrijden komt. Bij Hikari kun je uiteindelijk een zwarte medaille behalen!

Puntentelling:

Je kunt maximaal 10 punten per wedstrijd halen, dan moet je wel winnen met een Ippon/houdgreep. Voor een Waza-ari krijg je 7 punten, en win je op scheidsrechter beslissing 1 punt. Tot je gele medaille, krijg je 10 bonuspunten voor het meedoen aan het Vaantjestoernooi . Vanaf je gele medaille, krijg je 5 bonuspunten voor het meedoen aan het Vaantjestoernooi. De behaalde punten worden elke keer opgeteld bij het behaalde resultaat op het vorige toernooi. Hieronder zie je hoeveel punten je moet hebben om een volgende medaille te kunnen behalen.

De kosten zijn 5,- per judoka.

Gegevens

Datum:
14 november
Evenement Categorie:

Locatie

Hikari
Panneroodstraat 1
Zaandam, Noord-Holland 1503XH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
075 617 45 77