Title Image

Popeye-toernooi 20 oktober 2019

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Popeye-toernooi 20 oktober 2019

20 oktober

€5,00
Meld je aan voor het Popeye-toernooi op zondag 20 oktober 2019

Elk judo seizoen organiseert Hikari 4 Popeye-toernooien. Dit zijn toernooien die in onze eigen dojo plaatsvinden en bedoeld zijn voor alle beginnende jeugd judoka’s om zo kennis te maken met wedstrijdjudo.

Het Popeye-toernooi

Het Popeye-toernooi is een toernooi waarbij je medailles kunt verdienen door middel van het behalen van punten. Een toernooi waar je spelenderwijs bekend wordt gemaakt met het wedstrijdjudo. Als je voor de eerste keer meedoet aan het toernooi ben je waarschijnlijk zenuwachtig, en een beetje bang omdat je niet weet wat je te wachten staat.

Bedenk dan dat bijvoorbeeld topjudoka’s Mark Huizinga en Edith Bosch ook zo zijn begonnen! Nadat je een paar keer hebt meegedaan zal je merken dat je zelfvertrouwen groeit en het steeds leuker gaat vinden. Wellicht zo leuk dat je ook eens mee wilt doen aan een wedstrijd buiten Hikari. Uiteraard is dit niet verplicht als je met een Popeye-toernooi meedoet, daarin beslis je altijd zelf. Al is dit natuurlijk wel een mooie opstap.

Uitleg Popey-toernooi

Bij de indeling van de judoka’s wordt er rekening gehouden met de leeftijd, band, gewicht en ervaring (geef op het inschrijfformulier je juiste gewicht op, er is een weegschaal in de dojo).

Iedere judoka judoot 4 partijen. Een enkele keer gebeurt het dat je maar 2 of 3 tegenstanders in je poule hebt. Dan judo je dus soms 2 keer tegen dezelfde tegenstander zodat je toch aan 4 wedstrijden komt. Bij Hikari kun je uiteindelijk een zwarte medaille behalen!

Puntentelling

Je kunt maximaal 10 punten per wedstrijd halen, dan moet je wel winnen met een Ippon/houdgreep. Voor een Waza-ari krijg je 7 punten, en win je op scheidsrechter beslissing 1 punt. Tot je gele medaille krijg je 10 bonuspunten voor het meedoen aan het Popeye-toernooi . Vanaf je gele medaille krijg je 5 bonuspunten voor het meedoen aan het Popeye-toernooi. De behaalde punten worden elke keer opgeteld bij het behaalde resultaat op het vorige toernooi. Hieronder zie je hoeveel punten je moet hebben om een volgende medaille te kunnen behalen.

Punten:

– Gele vaan/medaille: 40 punten
– Oranje vaan/medaille: 80 punten
– Groene vaan/medaille: 120 punten
– Blauwe vaan/medaille: 160 punten
– Bruine vaan/medaille: 200 punten
– Zwarte vaan/medaille: 250 punten

Datum: 20 oktober 2019

Plaats: Hikari

Tijdstip: We starten om 9:30 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen er verschillende starttijden worden gehanteerd.
Volg de website en de affiches in de kantine voor de definitieve indeling en aanvangstijden.

Sluitingsdatum inschrijving:  12 oktober 2019

Voor vragen kun je gerust mailen naar wedstrijdenhikari@live.nl

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
20 oktober
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Hikari
Panneroodstraat 1
Zaandam, Noord-Holland 1503XH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
075 617 45 77