Gracie/Brazilian Jiu Jitsu

Het uitgangspunt van Gracie Jiu Jitsu is dat een lichter en zwakker persoon door middel van techniek en strategie zichzelf moet kunnen verdedigen tegen een zwaarder en sterker persoon.
Gracie Jiu Jitsu of Brazilian Jiu-Jitsu zoals het tegenwoordig bekend staat, is ontstaan in Brazilië rond het jaar 1920. Het is een adaptatie van het Kodokan Judo ontwikkelt door Jigoro Kano en doorgegeven door Mitsuyo Maeda. Een aantal Brazilianen, maar voornamelijk de familie Gracie hebben op basis van het fundament van Mitsuyo Maeda een eigen systeem ontwikkelt. Dit systeem hebben zij in Brazilië en de Verenigde Staten door middel van officiële- en onofficiële gevechten verspreid.

Concept

Het uitgangspunt van Gracie Jiu Jitsu is dat een lichter en zwakker persoon door middel van techniek en strategie zichzelf moet kunnen verdedigen tegen een zwaarder en sterker persoon. De technieken en strategieën richten zich voornamelijk op afstandsbepaling, hefboomwerking en natuurlijke beweging. Wij volgen de stijl van Rickson Gracie die als extra bijdrage, druk en gewichtsverdeling heeft toegevoegd.

Training

Tijdens de lessen behandelen wij staande- en grondtechnieken. Deze oefenen we vervolgens door positie sparren en vrij sparren. Op woensdag trainen wij in de gi en op zaterdag no-gi. Gi wil zeggen in een kimono en no-gi betekent zonder kimono in korte broek en shirt. Hygiene is zeer belangrijk dus zorg voor:

Wil je graag komen trainen? Stuur dan een e-mail naar info@hikari.nl om je 2 proeflessen te claimen